Frågor och svar om könsorganen

26 Aug 2005, 10:24 413
Kille, 0 år
Question


hejsan jag är en kille på 16 år ja vågar inte gå till ungdomsmotagningen jag undrar kan man känna själv om pungkulerna sitter på rätt ställen de väl klart man kan men ja menar liksom ibland åker den ena upp och sätter sig lite högre upp så man får trycka ner den :s

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om dina pungkulor inte har fallit ner utan du får trycka ner den ena med jämna mellanrum så bör du låta någon titta på det. På Ungdomsmottagningen är dom vana vid att ta emot ungdomar med alla möjliga problem varför du inte behöver tro att det är något konstigt eller så ifall du skulle gå dit. Men om det känns bättre kan du gå till din vårdcentral till en läkare där, eller så kan du gå till skolsköterskan.
Det kanske känns lika läskigt vilket som, men försöka ta hjälp av en kompis i sådant fall så du slipper gå själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar