Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

26 Aug 2005, 11:00 150
Tjej, 0 år
Question


Hej jag är 13 och tjej, jag tänder och tycker om båda könen.. men vad heter dom om man dras till båda könen och är jag bara nyfiken eller kan man vara ved det nu heter när man är så ung som jag??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det heter att vara bisexuell när man tänder på båda könen. Det kan vara så att man ganska tidigt vet att man är det och kommer att fortsätta vara det, men det är också väldigt vanligt att man i tidiga tonåren är allmänt nyfiken på sin sexualitet och att man utforskar den ihop med både tjejer och killar under en period vartefter en känsla växer fram ganska naturligt kring vilken läggning man har.
Så jag kan tyvärr inte säga vad som är riktigt i ditt fall utan det kommer att visa sig med tiden, men det är alltså inte ovanligt att tjejer och killar i din ålder har vissa sexuella aktiviteter ihop med nära kompisar av båda könen utan att vara bisexuella.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar