Frågor och svar om kärleksrelationer

27 Aug 2005, 18:37 161
Kille, 0 år
Question


Hej
Jag har ett litet kärleksproblem jag skulle behöva lite hjälp med. Jag har gått i samma klass med henne i snart ett år och för mig så sa det klick redan första dagen. Jag tycker hon besvarar mina uppvaktningar lite konstigt ibland så är vi totalt förlorade i varandra medans andra gånger så är hon mer motsträvig så att säga men dessa gånger är väldigt få. Men jag tror att hon inte riktigt förstår hur jag känner för henne. För jag älskar henne över allt annat på jorden, hon gör livet värt att leva Jag behöver lite hjälp med hur jag ska fortsätta med detta, hur jag ska göra för att visa att jag år intresserad, på riktigt så att hon förstår
Tacksam för svar

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det enklaste och tydligaste sättet att få någon att förstå hur man känner är om man själv berättar om det. Man kan förvisso försöka visa hur man känner på olika sätt genom att vara omtänksam, uppskattande, romantisk, ge henne/honom saker osv. Men det är ändå inte säkert att personen riktigt förstår hur djupa ens känslor är, eller hur pass intresserad man är. Att prata och försöka berätta för personen hur man känner kan förvisso kännas svårt, så när jag säger enkelt menar jag inte att det är enkelt att göra. Men om man tar mod till sig och ser till att välja rätt tillfälle när man är på tu man hand och kan prata i lugn och ro, så brukar det vara det sätt som gör att missförstånd och tolkningsmissar kan undvikas.

Så, om det här är viktigt för dig att hon ska förstå hur du känner så är mitt råd att du tar mod till dig och pratar med henne om det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar