Frågor och svar om orgasm

28 Aug 2005, 10:59 287
Tjej, 0 år
Question


Jag kan inte få orgasm när jag ligger på rygg.Bara när jag ligger på mage.Det känns nästan som jag inte kommer tillräckligt nära när jag ligger på rygg.Är det nåt fel på mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inget fel på dig. Jag antar att du är tjej som skriver det här och i sådant fall så är det inte alls ovanligt att tjejer föredrar att ligga på mage då klitoris oftast kommer mer i kontakt med killens underliv då vilket gör att tjejen har lättare att få orgasm. Samma kan det vara vid onani.
Vi är olika när det gäller hur vi är skapta och vad som funkar sexuellt och det viktiga är att man själv vet hur man själv funkar så man kan få ut något av att ha sex, och det verkar ju du veta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar