Frågor och svar om otrohet

31 Aug 2005, 13:11 341
Kille, 0 år
Question


Min tjej har varit otrogen när hon var på semmester med med sina vänner..vi har varit ihop 4 månaders och det känns som hon var jätte kär i mig att vi var den perfekta paret...när hon var på resan hon ringde mig och sa till mig hur mycket hon saknade mig, att hon älskar mig jätte mycket men jag forstör inte varför hon gjorde det .Hon drycker inte alkohol, hon var inte arg på mig, att jag hade inte gjort nåt för att hon ska var otrogen, säger hon. När jag frågar henne orsaken till detta hon kan inte ge mig några riktiga svar ..att hon bara ville prova på hur det kändes a ha en \en gångs ligg\att det bara hände. Jag blev jätte ledsen o jag vet inte vad ska jag göra..jag är helt nere...hon säger att hon vill ha mig. att jag är hennes stora kärlek och att hon ångrar det hon har gjort..men hon kan inte förklara så mycket det som hände, att hon har redan förträng det.Och det fattar inte jag ,det har gått bara en vecka. Lite senare berättade hon att det var många som flörtade med henne att hon kände sig vackert och smyckrad och tills slut hon gatt up och hade sex med den som var mer envisas..det låter jätte korkat och jag vet inte vad ska jag tänka om henne jag är jätte kär i henne men jag kan inte förlåta henne det hon har gjort mot mig.just nu känner mig jätte ledsen.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

att fortsätta ett förhållande efter att ens partner varit otrogen är svårt för dom flesta och många gånger tar det tid innan man riktigt kan förlåta och gå vidare . Man kan se det som en lång process där man oftast måste få tid att läka dom sår som en otrohet skapar.
En del i processen är för många att förstå varför det hände. För om man inte förstår det så kan det vara svårt att våga lita på att det inte händer igen. Ens eget behov av att förstå och få ställa alla frågor man har, kan dock ibland krocka med den andre personens vilja att snabbt glömma det hela och gå vidare. Den som varit otrogen känner många gånger skuld och den skulden och dåliga samvetet ökar oftast när den andre frågar och vill få förklaringar.
Men att din tjej verkar vilja glömma det här snabbt är något som du får försöka bortse ifrån och förklara för henne att du behöver prata om det här och försöka få en förståelse för hur hon tänkte och vad som gjorde att hon gjorde så här om du ska kunna gå vidare. Är hon mån om att ni ska kunna fortsätta så får hon försöka hantera det bäst hon kan. Vill hon inte att du ska fråga och prata om det så kommer ni sannolikt att få problem för då har du att välja på att svälja dina sårade känslor och gå vidare eller göra slut. Och att gå vidare med obearbetade sårade känslor brukar aldrig funka i längden, varför mitt råd är att ni försöker reda ut det här ordentligt innan ni försöker tillsammans igen.

Så tyvärr kan jag inte ge dig svar på varför hon gjorde så här utan jag kan bara ge dig råd för hur du kan komma vidare oavsett om du väljer att försöka hålla ihop er relation eller gå vidare på egen hand. Frågorna om varför och hur hon tänkte måste hon svara på och har hon inga andra svar att ge dig än dom hon redan givit dig så är det dom svaren du har att ta ställning till. Och vad du tycker om henne då handlar ju om vilka värderingar du själv har och hur du själv vill kunna se på din partner.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar