Frågor och svar om få kontakt

10 Sep 2005, 10:44 128
Kille, 0 år
Question


Hej!
Det är så att jag är verkligen kär i en tjej i skolan och tänker på henne nästan oavbrutet. Ibland när vi går förbi varandra eller står i matkön så brukar våra blickar möta varandra.
Jag vill verkligen fråga henne nåt, buda ut eller vad som helst men vet inte hur jag ska börja. Jag brukar även se henne sitta ensam i tunnelbanan iblan. Tycker ni att det är en bra ide att gå fram o prata? Ska jag fråga efter hennes tele nr eller msn direkt? Kan ni hjälpa mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man gått så som du ett tag och känner att man ändå får kontakt med den man tycker om, så kan det vara dags att försöka få mer personlig kontakt. Gör man inte det ångrar man sig ofta för då får man aldrig veta ifall det kunde ha blivit något eller ej, och det kan vara värre än att få ett nej.
Så ta mod till dig och gå fram till henne och fråga något eller säg något uppskattande. När ni väl börjat prata och du märker att det funkar kan du ju fråga henne efter telefonnummer eller msn.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar