Frågor och svar om p-piller

10 Sep 2005, 10:56 350
Kille, 0 år
Question


hej...
är de onormalt att ha kondom med sin flickvän eller andvänder man bara det när man har ett engångsligg eller liknande. Är chansen stor att tjejen blir med barn även om hon äter p-piller?

Och en sak till... när jag har sex med kondom och utlösningen kommer, ska jag låta satsen ligga kvar i kondomen när jag drar ut den... skulle va pinsamt och kladda ner tjejen med sperma :(

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte onormalt eller ovanligt att använda kondom även om man har en fast partner. Det finns många par som använder kondom som främsta preventivmedel. Och ja, du bör låta sperman vara kvar i kondomen, det är hela poängen med den lilla behållare som brukar finnas längst fram på kondomer. För kommer sperman ut när man drar ut penisen finns risken att tjejen blir gravid.

När det sedan gäller din fråga kring p-piller så är risken i princip obefintlig att tjejen blir med barn om hon äter p-piller och sköter det korrekt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar