Frågor och svar om sex

23 Sep 2005, 11:16 550
Tjej, 0 år
Question


Hej! När jag har sex ibalnd så gör det ont. När jag känner mig i underlivet kan jag känna något där, min livmoder? Varför är den större ibland och minre ibland? Jag vill inte att det ska göra ont. Kommer den alltid finnas där? Snälla hjälp mig. :(

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är sannolikt livmodertappen du känner. Den brukar svullna innan mens och ibland i samband med ägglossning, varför den känns större då. En hel del tjejer kännar smärta ifall killen kommer emot livmodertappen under samlag. Men oftast är det stor skillnad beroende på hur långt killens könsorgan är och hur man har samlag, dvs vilka ställningar man använder osv. Killen kommer ju olika långt in vid olika ställningar. Man kan alltså undvika dom ställningar som ger smärta och hitta andra där killen inte kommer emot livmodertappen. Det går tyvärr inte att säga generellt vilka ställningar det är för det är olika från tjej till tjej eftersom livmoderns position kan variera från tjej till tjej. Så försök själv att registrera i vilka ställningar du känner smärta och undvik dom och försök med killen hitta andra alternativ. Och sedan kan det som sagt variera beroende på var i menscykeln man befinner sig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar