Frågor och svar om missnöje och bråk

27 Sep 2005, 10:41 319
Kille, 0 år
Question


var störtkär i en tjej så hände en sak som gjorde att jag blev jättesårad, vi gjorde slut ett par veckor senare för jag inte kände samma lycka när jag var med henne bara en storklump i magen, jag var helt säker på att vi var ämnade för varan å vet fortfarande att vi skulle få det jättefint tillsammans, kan man få tillbaka kärlekskänslorna sen man tappat dem??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Har man blivit väldigt sårad så är det vanligt att det är dom känslorna som blir väldigt dominerande varför det kan kännas som om kärleken bara försvinner.
Ibland är det så att det inte går att få tillbaks känslan, medan det ibland istället är så att känslorna kommer tillbaka när man har bearbetet och tagit sig igenom det som sårade en.
Så det går tyvärr inte att säga på förhand om man får tillbaks känslorna eller inte, utan man får helt enkelt försöka lösa dom problem som uppstått, läka sina sår, och sedan får man se. Men om man som du har känslan av att man kan få det bra tillsammans, så brukar det vara en bra drivkraft i det arbetet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar