Frågor och svar om stånd

1 Oct 2005, 13:06 659
Kille, 0 år
Question


Jag får alltid stånd när jag kramar min tjej varför och hur undviker jag det

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Antingen så har du lätt för att bli sexuellt upphetsad eller så tycker du helt enkelt din tjej är så attraktiv att du får stånd när du är nära henne.
Vilket alternativ som än stämmer så finns det ju inget fel med det, och frågan är varför det här är något du vill försöka undvika. Kanske tror du att din tjej tar illa upp, och om det är så är mitt råd att du pratar med din tjej så du får veta hur hon tänker kring det hela. Kanske är det bara positivt för henne och inte alls något hon stör sig på, och då kanske du också kan släppa det.

Skulle det trots det vara något som du vill förändra så har jag tyvärr inga konkreta tips att ge dig. Att försöka onanera mer så man inte har så stor sexuell lust kan funka för en del, men långt ifrån alla. Men det är väl det du kan försöka i första hand för det här med att tänka på annat brukar vara tämligen lönslöst.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar