Frågor och svar om olika former av sex

1 Oct 2005, 13:11 160
Annat, 0 år
Question


Hej! Är det vanligt att killar använder bakleksaker? Min flickvänner tycker om leksaker av alla slag, och tipsade mig om att testa en bakleksak, jag är nyfiken men det känns på samma gång lite "bögigt". Är det vanligt att man känner så? Är det vanligt att killar använder leksaker där bak?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte så vanligt om man ser till hela befolkningen. Därmed inte sagt att det skulle ha något med att vara bög att göra, eller på annat sätt vara onormalt.
När det gäller det här med sexuella leksaker och andra hjälpmedel så är det upp till var och en ifall man är intresserad av detta eller inte. Känns det inte rätt så är man i sin fulla rätt att låta bli, för det här med sex ska ju vara något lustfyllt och inte något som känns löjligt eller obehagligt osv.

Så försök att strunta i föreställningar om olika saker och känn mer efter ifall du är intresserad eller inte och gå på din egen magkänsla så brukar det blir bra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar