Frågor och svar om missnöje med kroppen

1 Oct 2005, 13:30 218
Annat, 0 år
Question


Hej hopp! Nu låter denna frågan kanske väldigt kånstig att ställa här!? men har tyvärr ingen stans att ställa den. Jag har nyss fylt 18år och skulle villja göra en brösoperation men efter lite egen forskning har ja sätt en viss kräm som går att köpa på internett "Bust Booster" som sägs göra brösten aningen större. Jag undrar : finns den att köpa i affär? i villken? tack på förhand /

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag har aldrig hört talas om krämen, men oavsett detta är jag oerhört tveksam till det den säger sig göra. Mig veterligen finns det inget sätt att göra brösten större utan inplantat utan det du beskriver verkar mer som ett oseriöst sätt att tjäna pengar på unga människors osäkerhet kring sina kroppar.
Att en kräm skulle kunna ha någon effekt överhuvudtaget, och att den skulle vara bestånde eller hälsosam, håller jag för otroligt. Så innan du går och lägger dyra pengar på något dylikt råder jag dig att ringa till en läkare och rådfråga dom i saken. Om det finns något som har en vetenskapligt bevisad effekt så vet dom om det. I annat fall är det lurendrejeri.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar