Frågor och svar om första gången

7 Oct 2005, 12:12 494
Kille, 0 år
Question


hej jag är en kille som är rädd för att de ska väldigt långtid för mig att få utlösning när jag ska ha sex för första gången. är det något jag behöver oroa mig för?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Sannolikheten talar för att du inte behöver oroa dig för det. Det brukar snarare vara tvärtom att när man inte har så mycket sexuell erfarenhet så kan upphetsningen bli så stor att dom flesta istället tycker att det går för snabbt. Men det är samtidigt så att man kan vara så nervös att man har svårt för att slappna av och då kan det ta längre tid.
Därför är det viktigt att man inte skyndar på det här med sex utan tar det när man känner sig redo och mogen, och när man träffat någon som man känner sig trygg med. Då undviker man dom flesta fällorna och en dålig start på sitt sexliv. För sex handlar inte om att prestera utan om att ha det skönt och vara nära en annan människa.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar