Frågor och svar om obesvarad kärlek

9 Oct 2005, 16:04 166
Tjej, 0 år
Question


[hej} hur många chanser har man när det gäller kärlek. jag mennar om man förlorat en chans har man fler då.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Enligt min erfarenhet så har man i princip oräkneliga chanser när det gäller kärlek om man bara själv inte slutar att tro på kärleken. Vissa som blir sårade i kärlek (vilket är väldigt vanligt att man råkar ut för åtminstone en gång i livet), tycker det är så jobbigt att dom drar sig undan rent känslomässigt och vågar inte släppa in kärleken och en annan människa igen. Och i det läget spelar det ingen roll hur många chanser som uppenbarar sig. En person som "stängt dörren" ser knappt det, pga rädslan för att bli sårad igen.
Men om man istället försöker lära sig att hantera både dom positiva och negativa sidorna med att älska någon, så upptäcker man oftast att även om kärleken ibland gör ont, så klarar man av det om man bara ger sig själv chansen att både vara ledsen och våga ta in positiva saker i livet igen, som tex vänner, roliga fritidsaktivitet och,,, ja, just det, nya chanser till kärlek. För dom uppstår oftast många gånger under en livstid, bara vi vågar och vill se det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar