Frågor och svar om popularitet

12 Oct 2005, 09:48 419
Tjej, 0 år
Question


hej jag e väldigt populär i skolan men när vissa killar fick reda på att jag har en handikappad bror så backar dom nu va ska jag göraaaaaaaa?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är självklart alltid jobbigt när personer ändrar sin åsikt på det här sättet, oavsett vad anledningen är. Det kan vara jobbigt för självkänslan. Samtidigt så måste man fråga sig själv vad man tycker om personer som gör en sådan här sak. För dom killar som backar visar ju väldigt tydligt vad dom har för värderingar, och hur dom tänker som personer, och ibland kan det ju vara bra att man får se sådant innan man tex går och blir ihop med någon av dom. För om du tänker efter så tror jag att du har högre krav än så på en kille, än att han ska dra sig undan pga att du har en handikappad bror. För det första så har det ju inget med dig som person att göra, du är ju varken bättre eller sämre för det, och för det andra så är din bror lika mycket värd som någon annan oavsett om han är handikappad eller ej.
Så, även om det svider, är mitt råd att du tänker på vad det här säger om dom killar som backar och frågar dig själv ifall det är hos sådana killar du vill vara populär.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar