Frågor och svar om bröst

12 Oct 2005, 10:21 197
Tjej, 0 år
Question


efter att ja ej har fått min mens på två månader är ja orolig över graviditet som ja nu ska gå och kolla om det är så. men det är så att efter att ja itne har fått min mens gör det jätte ont i brösvårtorna å dom blir torra och spricker ibland det är jätte jobbigt. undrar om ni kan svara på vad det beror på och varför.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Gå direkt till närmaste Ungdomsmottagning eller mödravård/barnmorskemottagning och gör ett graviditetstest. Dina problem med brösten kan hänga ihop med en eventuell graviditet, och ifall det skulle visa sig att du inte är gravid så kan dom gå vidare och utreda varför din mens uteblir och varför dina bröst blir torra på det här sättet du beskriver.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar