Frågor och svar om få kontakt

20 Oct 2005, 11:00 213
Kille, 0 år
Question


Jag är en kille på 15 år.
Jag gillar en tjej otroligt mycket. Vi har träffats en gång.
Vi kysstes inte eller något. Vi bara pratade.Är det något fel då?
Eller ska man bara fortsätta träffas och se vad som händer? För jag vill ju inte förlora henne. Tacksam för svar.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är absolut inget fel att prata dom första gångerna man träffas. Tvärtom så är det oftast bra om man kan prata med varandra för då lär man känna varandra och ser om man även gillar varandra som personer innan man ger sig in i något mer allvarligt. För när man är förälskad på avstånd så vet man ju aldrig om den bilden man har av personen stämmer. Men när man börjar träffas och prata så märker man oftast ifall man funkar tillsammans eller inte, och gör man det så är det mycket större chans att man kan ha ett bra förhållande istället för att det bara blir något stökigt och tillfälligt.
Så, eftersom du tycker om henne så fortsätt att träffa henne och så får ni precis som du säger se hur det hela utvecklar sig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar