Frågor och svar om få kontakt

22 Oct 2005, 12:22 177
Kille, 0 år
Question


Héj jag har en tjej i min klass som jag är kär i. men jag vet inte hur jag ska få kontakt. Vad ska jag prata om?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Eftersom ni går i samma klass så finns det sannolikt en hel del som du kan börja att prata med henne om för att få kontakt. Kanske kan du fråga om någon uppgift ni fått, eller så kan du höra ifall ni ska jobba ihop om ni tex ska göra något projekt. Eller så kan du har åsikter om alltifrån lärare till skolan i allmänhet som du kan börja prata med henne om.
Eller så struntar du helt i allt som har med skolan att göra och börjar prata om något annat intresse som du har eller som du vet att hon har, för jag antar att du ändå känner till något om henne eftersom ni går i samma klass.

Det viktiga är kanske inte vad du kommer på att prata om, utan att du tar kontakt för att se ifall ni verkar funka ihop och om hon verkar gilla dig också. Så, ta mod till dig och prata med henne, eller fråga henne om ni kan göra något ihop efter skolan. Kanske kan du och dina kompisar försöka ordna något som ni kan göra flera stycken och sedan be henne och några av hennes kompisar att följa med så du får en chans att umgås med henne utanför skolan. Ja, bara fantasin sätter gränser så våga tänk fritt och ta chansen att få kontakt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar