Frågor och svar om att kyssas

29 Oct 2005, 12:56 759
Tjej, 0 år
Question


Hej, joo de e så här, jag gillar en kille och jag vet att han gillar mej också.. Men vi är inte tillsammans. Vi har pussat varandra jätte många gånger men båda vill liksom hångla, men ingen av oss vet hur man gör.. Jag har kollat på dina andra svar om hångel men jag e fortfarande inte säker på hur man gör.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Din osäkerhet kanske beror på att det inte finns något exakt svar på hur man gör, utan det är lite upp till var och en vad man gillar att göra. Att hångla innebär i princip bara att man kysser och smeker varandra på och/eller utanför kläderna. Hur man smeker och vart man smeker varandra är olika, även om det vanligaste är att killen smeker tjejen på brösten medan man smeker varandra mellan benen. Men det finns alltså inga regler utan det bästa man kan göra är att följa sin egen känsla och sedan får man se vad ens partner gillar.
Tänk på att man inte behöver börja så avancerat och man behöver inte ha så bråttom med det här, utan låt det komma när det kommer för när lusten att smeka varandra uppstår spontant så brukar det bli mycket bättre än att man bara försöker göra något för att man tror att man ska göra det si eller så.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar