Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

29 Oct 2005, 13:12 815
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en kile som älskar att suga av andra killar, och jag älskar att själv bli avsugen eller när någon knullar mig i rumpan. Betyder det att jag är homosexuell? För jag tänder nästan bara på killar med stor snopp.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter som om din sexualitet är riktad mot personer av samma kön, varför det utifrån det du beskriver låter som om du är homosexuell. Men att vara homosexuell handlar ju inte bara om sex varför det kan finnas andra bitar som du inte nämner här och som kanske talar emot det hela. Att vara homosexuell inbegriper ju nämligen också att man i sitt känsloliv är riktad mot personer av samma kön, dvs man blir kär i personer av samma kön, man vill kramas, kyssas, bli ihop med, och i framtiden leva ihop med en person av samma kön.
För att krångla till det ytterligare så är det inte ovanligt att personer som är yngre testar på och har sex med kompisar av samma kön, utan att detta handlar om homosexualitet. Istället handlar det om att utforska sin sexualitet tillsammans med personer man känner sig trygg med och då ligger kompisarna nära till hands.

Så, utifrån ditt brev går det inte att avgöra ifall du är homosexuell eller inte, utan det är som sagt många faktorer som spelar in. Men om du har funderingar kring detta råder jag dig att ta kontakt med en kurator på tex Ungdomsmottagningen som kan hjälpa dig att reda ut dom här frågorna. Du kan även kontakta tex rfsl som du hittar på www.rfsl.se och prata med andra som har erfarenhet av homo-, och bisexualitet för det kan också hjälpa en att finna dom svar man söker.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar