Frågor och svar om få kontakt

29 Oct 2005, 13:17 175
Tjej, 0 år
Question


jag är en 13 årig tjej som har ett problem. jag är jätte kär i en kille som är två år äldre än mig. Jag har skåpet bredvid honom i skolan och tittar ofta på honom i smyg, men jag vet inte hur jag ska ta kontakt med honom. jag känner hanns lillasyster så jag har åde hans mobil nummer och hans msn. på msn brukar vi chatta men ahn vet inte vem jag är där..
snälla hjälp mig
Tack

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du har ju redan tagit kontakt med honom även om han inte vet vem du är. Så antingen kan du ju avslöja vem han är, eller så kan du välja att börja prata med honom när han ni träffas utanför era skåp. Du kan ju börja med något så enkelt som att säga hej, vilket är helt normalt när man har skåp i närheten av varandra. Om han börjar svara tillbaka och kanske ser uppskattande ut om du tex ler mot honom så kan du ju fundera ut något annat att säga.
Det här med vad man säger när man tar kontakt är kanske inte alltid lika viktigt som att man faktiskt tar kontakt. Dom flesta uppskattar att någon tar kontakt med dom oavsett om det inte är det mest genomtänkta man har att säga. Så var inte rädd för att prata med honom om det som för tillfället råkar falla dig in, för tänk själv när någon tar kontakt med dig. Inte brukar det väl vara så att du bedömmer personen utifrån hur smarta grejor han/hon säger, utan du blir sannolikt oftast glad över uppmärksamheten, eller hur?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar