Frågor och svar om onani

29 Oct 2005, 13:38 458
Tjej, 0 år
Question


heej jag är en tjej på 12 år jag undrar om de är onormalt att onani jag tror jag vill testa men jag är rädd för att alla andra kommer tycka att jag är korkad och min klass pratar om de iblan om att dom aldrig skulle göra de. finns de några andra sätt att onanera på? är jag onurmal ?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att onanera är väldigt normalt, speciellt för tonåringar, men många tycker fortfarande att det är något pinsamt att prata om, varför många gör det utan att säga något om det.
Om du vill onanera finns det ju ingen anledning att berätta det för andra om du inte vill prata med andra om det. För onani är ju en privatsak om man nu inte vill att andra ska veta om det. Men det är onödigt att du går runt och är rädd för att dom ska tycka du är korkad, för du behöver ju inte berätta.
Och det finns alltså inget onormalt med att onanera, tvärtom så är det ett bra sätt att lära känna sin egen kropp och göra det skönt för sig själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar