Frågor och svar om onani

29 Oct 2005, 13:45 295
Tjej, 0 år
Question


hej! jag är en tjej på 15 år, iår. jag har en pojkvän som är 17 år och vi har vart ihop i tre månader nu. än har vi aldrig haft sex, men pratat en del om det. han har haft sex innan( men inte jag). några gånger har vi varit ganska nära, men han verkar vilja vänta, han är så mån om att de ska bli perfekt. men de blir liksom aldrig av, jag vill gärna men vill inte vara på eftersom han håller tillbaka så mkt! varför gör han det?
dessutom; jag har aldrig onanerat, känner liksom inte för det, men ja vill ändå ha sex. är det helt onormalt?? såå tacksam för svar!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan ju vara så att din kille av hänsyn till dig håller tillbaka då han inte vill att du ska känna pressen. Det kanske är en naturlig reaktion med tanke på att du är yngre, men även med tanke på att han haft sex tidigare men inte du. Om du nu är helt övertygad om att du vill ha sex med honom så finns det ju inget fel i att du visar det för honom eller säger det till honom. Du behöver ju inte vänta tills han tar initiativet om du inte vill. Så, prata med honom om det här och berätta hur du känner, för ska man ha sex med varandra så är det bra om man också kan prata med varandra, det brukar bli bättre för förhållandet.

När det sedan gäller din sista fråga så finns det inget onormalt med att vilja ha sex utan att man för den skull har lust att onanera. Alla människor är olika och det viktiga är att man gör det man själv har lust med oavsett vad andra gör.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar