Frågor och svar om onani

30 Oct 2005, 10:40 506
Annat, 0 år
Question


om jag frågar min tjej om vi skall ha samlag och hon inte vill, och hon sedan får reda på att jag onanerar efter det, kan hon då tycka att jag är för mycket?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det går aldrig att svara på vad en annan människa tycker eller inte, och det går inte heller att försöka leva sitt liv utifrån vad man tror att andra tycker, utan det viktigaste är att man själv försöker bilda sig en egen uppfattning om vad man tycker är okay och inte. Att välja onani ifall ens partner inte har lust är i sig inget konstigt. Är man själv nöjd med det så kan det vara en bra lösning när den ena har lust och den andra inte, vilket är ganska vanligt. Om sedan ens partner tar illa upp av någon anledning så är mitt råd att man tar upp och pratar om det hela och ser vad problemet egentligen är. Förhoppningsvis kan man då få sin partner att se fördelarna med att man kan ge sig själv sexuell tillfredsställelse när man inte tajmar i sexlust.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar