Frågor och svar om onani

13 Nov 2005, 11:12 475
Annat, 0 år
Question


Hej! jag är en tjej på 18år o undra om det är normalt att inte ononera? jag är av med oskulden men jag blir ju inte kåt på mig själv.. är jag konstig?? tacksam föra svar..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte konstigt att inte onanera. Många har uppfattningen att onani är något som man måste göra för att vara normal, men sanningen är att det är olika från person till person. Onani kan vara ett bra sätt att lära känna sin egen kropp och det kan också vara en stor källa till njutning för dom som gillar det, men det är långt ifrån alla som känner så varför långt ifrån alla onanerar. Så om du inte känner lusten att onanera finns ingen som helst anledning för dig att göra det och det är inget onormalt med det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar