Frågor och svar om kondom

13 Nov 2005, 12:30 147
Tjej, 0 år
Question


heej Jag är en tjej som undrar vilken kondom som är bäst?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det viktiga med en kondom är att den är testad och godkänd vilket innebär att den uppfyller kraven på bland annat hållbarhet. Alla kondomer som det står RFSU på, vilket är på dom flesta som finns i butiker, eller alla kondomer som säljs på Apoteket håller god kvalitet. Detta gäller även dom kondomer som delas ut gratis på landets Ungdomsmottagningar.
Sedan finns det olika tycke och smak när det gäller kondomer varför det inte går att säga vilken som är bäst. Dom är olika i storlek, form, tjocklek, färg och smak varför man själv måste prova sig fram. Killar har ju olika storlek på sina penisar varför en som är bra för en kille inte är bäst för en annan osv.

Vill du läsa mer om det här så gå in på www.rfsu.se och gå in under rubriken "Fakta/Statistik och välj där "Preventivmedel" i rullgardinen. Sedan kan du enkelt klicka dig vidare till att läsa om just kondomer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar