Frågor och svar om Ångest

17 Feb 2006, 11:00 68
Tjej, 18 år
Question


Hejsan! Jag har ett jättestort problem... Jag kan knappt sova ensam. På helger och varje gång det går bruakr jag sova med min pojkvän. Men när det är skola går det inte, och varje natt jag sover utan honom ligger jag och gråter mig till sömns. Jag klarar mig inte utan honom, när vi inte är tillsammans på natten får jag massa ångest tankar om vad jag ska göra med mitt liv och tänker massa dumma tankar om mig själv som inte borde finnas. Jag känner ibland att det hade varit bättre att ta livet av mig eftersom jag är så misslyckad. Men de här tankarna kommer bara när jag är ensam och ska sova... Vet inte vad jag ska ta mig till eftersom det här är ganksa jobbigt då jag inte somnar förrän klockan 2 på natten. Snälla svara!!

Svar

Hej
Jag tycker det verkar som Du behöver någon att prata med om hur Du känner Dig. Går Du i skolan? Kanske det finns en kurator där som Du kan vända Dig till? Det är viktigt att Du talar med någon under en tid för att komma tillrätta med Din oro och Dina negativa tankar. Eftersom jag inte vet något om Du bor i en storstad eller på landsbygden är det svart att säga vart Du kan vända Dig för att få hjälp. Men en kurator eller allra helst en psykoterapeut skulle Du behöva. Det är viktigt att detta inte blir Ditt och Din pojkväns problem eftersom det är litet för allvarligt för detta. Försök att använda Dig av professionella så att Du inte skrämmer bort pojkvännen. När Du har hittat en samtalskontakt och gått där en tid, ska Du se att problemen lättar. Det finns saker i Ditt liv Du behöver bearbeta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar