Frågor och svar om självmordstankar

17 Feb 2006, 11:00 84
Annat, 0 år
Question


jag lärde känna en tjej via internett, som jag inte var kär i, men hon ar de i mig, kanske ett halvår sen. iaf jag har mått dåligt i två år cirka, haft självmordstankar å sånt tyvärr. iaf, jag blev kär i den här tjejen typ 3-4 vecker innan nyårsafton å vi var "kära" i varandra sa vi å snackade typ precis hela tiden. å så bestämde vi oss att jag skulle åka till henne å se på bio. var typ lördan efter nyårsafton. iaf, då under nyårsafton, tog en kär vän till min flickvän sitt liv precis under nyårsafton. hon sa att hon tappade alla sina känlsor för allt. jag försökte trösta henne å så, sa att jag älskade henne. hon reagerade inte på de, mådde för dåligt helt enkelt. men sen när vi träffades, verkade hon må hur bra som helst, vi hade skitkul tyckte jag, försökte att inte gå för långt eller så typ. men sen när jag snackade me henne igen, på datorn alltså när jag var hemma igen, betydde jag inget för henne typ, som om hon slängde bort mig helt och hållet. hon sa att vi alltid bara hade vart kompisar. å nu så är vi bara kompisar enligt henne. men jag älskar henne så jävla mycke, e inte vi tillsammans så tar jag mitt liv, har tänkt på att ge henne tid å så, men jag klarar inte av de. jag vill bara dö. hon vet de inte eller mina föräldrar, jag e inte mobbad eller så, men jag är så jävla less på livet, vill dö, hon e den enda som håller mig i liv, hade jag inte träffat henne vet jag inte om ja hade levt nu... snälla svara fort ja vet inte vad jag ska göra.... hon är ett år yngre än mig också typ, han var 17 som tog sitt liv...spelar ingen roll om de e en kurator som svarar på frågan, hellre psykolog, kuratorn hos mig e värdelös... snälla svara jag vet inte in eller ut...

Svar

Hej
Eftersom Du är så förtvivlad är det viktigt att Du får någon att prata med där Du bor. Jag skulle föreslå BUP om det finns där Du bor. Du säger att Du haft självmordstankar länge. Det är därför viktigt att Du får gå och prata med någon som kan förstå vad Du varit med om i livet hittills och kan stödja Dig så att Du orkar ta motgångar såsom detta att bli övergiven av en tjej man tycker mycket om. Det är väldigt viktigt att Du kan bli starkare och få bättre självförtroende.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar