Frågor och svar om att vara gravid

18 Feb 2006, 11:00 75
Kille, 16 år
Question


Jag och min flickvän har haft sex många många ggr och alla utan kondom jag har kommit i henne hela tiden är det skit stor chans att hon blir med barn?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det är en stor chans att hon blir gravid när ni har sex utan skydd och du dessutom får utlösning inne i henne. Så om ni inte är redo för att få barn så ska ni direkt sluta med det här beteendet för det finns inget lättsamt eller roligt med att genomgå en abort om ni nu inte skulle vilja ha barn. Använd kondom eller gå till Ungdomsmottagningen och diskutera andra preventivmedel, men en kondom är vädigt enkelt och bra då den även skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar, och den ger inga biverkningar som tex hormonpreparat kan göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar