Frågor och svar om självförtroende

24 Feb 2006, 15:00 97
Annat, 0 år
Question


Vill bara veta vad man kan göra för att få hjälp när man har social fobi, speciellt när det är omöjligt att ringa eller prata med okända.
vet att det är idiotiskt att vänta på att hjälpen bara ska komma från ingenstans.. Men jag klarar verkligen inte av att be om den.
Har läst andra svar om social fobi och kommer inte fram till nått.
det är lika hemskt att ringa, prata och skriva ned vad man känner.
Skulle kännas ännu mera vidrigt att BE om hjälp för då förväntar sig folk att man ska kunna formulera vad som är fel. (finns ingen annan som jag be följa med eller ringa åt mig heller, alkoholister och svikare hela bunten.)
Finns det inget sätt som man kan klara av det här själv? förmodligen inte.
Jag vill ha hjälp men KAN verkligen inte.
Har också problem med självmisshandel och jag börjar tro att jag dricker för mycket.. det börjar spinna ur kontroll och jag pallar inte mer.
Tacksam för den minsta lilla vägledning.
Fast förväntar mig inget svar.

Svar

Hej Det verkar som Din rädsla i grunden bottnar i en besvikelse över andra människor. Någon eller några har gjort så att Du inte kan lita på dem. Det här har gjort att Du inte vågar lita på människor och därför inte vågar be dem om något. För att ändra på det måste Du börja pröva att ta kontakt. Det kommer att visa sig så småningom att många människor är pålitliga och därför kommer Du att få bättre självförtroende och våga visa mer av Dig själv. Vi måste alla lära oss att ta mänskliga kontakter. Ibland missförstår vi varandra och då kan man bli besviken, men många gånger går det bra. Det finns inget annat sätt att komma vidare än att öva sig. Om Du ändå inte vågar, ska Du söka hjälp via skolkurator eller liknande.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar