Frågor och svar om få kontakt

3 Mar 2006, 11:00 108
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har hela mitt liv haft ett mycket stort problem som i korthet går ut på att jag har enorma svårigheter med att skapa relationer till tjejer, både långsiktigt och "för stunden". Eftersom jag i hela mitt liv har sett hur alla mina vänner och andra i min omgivning har lyckats mycket bättre har jag med tiden blivit ganska bitter och cynisk. Den senaste tiden har jag även börjat få tankegångar som går ut på att eftersom jag har "nekats" kontakt med tjejer så har jag "rätt" att göra vad för något som helst som jag känner ett behov av. Tänker ofta i termer av att jag "står över lagen" och att jag inte har någon plikt att rätta mej efter dom principer och moral som andra lever efter. Jag känner ofta att jag skulle vilja ha någon att tala ut med om det här.

Till min fråga; Kan en psykolog hjälpa mej med de här tankarna? Eftersom jag är inte tror att jag kan bara kan få den här inställningen att försvinna utan att jag blir av med problemet är jag tveksam, kan psykologen verkligen hjälpa mig med att lösa de problem jag har med tjejer? Känner ändå att det vore en befrielse att få tala ut med någon utomstående om det här.

Tacksam för svar

Svar

Hej Jag tycker Du ska ta kontakt med en psykoterapeut. Du säger att Du nekas kontakt med tjejer. Det har att göra med hur Du tar kontakt och med vem. För att man ska bli bekräftad av den man söker kontakt med gäller det att båda känner ett behov. Att Du inte får någon kontakt beror troligen på ett dåligt självförtroende hos Dig, men kanske också hos de tjejer Du söker. Vid 18 års ålder kan man omöjligt känna sig säker som kille. Det är alldeles naturligt att vara orolig för hur man ska skapa en relation. Detta Du skriver om att Du står över lagen är inte så bra, men är troligvis fantasier Du borde tala med en psykoterapeut om.
Jag är säker på att Du kan få hjälp och Du söker upp den.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar