Frågor och svar om depression

3 Mar 2006, 12:00 51
Annat, 0 år
Question


Hej hej!!

Har ett litet problem med orken till att göra allt..... =(
Jag har varit hemma nu i tre veckor pga av arbetslöshet och nu känner jag att jag kan sova hur mycket som helst, jag orkar knappt städa eller göra något av det vardagliga. Jag är ut och rör på mig, ner på stan och träffar vänner osv, men det verkar inte hjälpa att komma ut. Jag har tidigare lidit av en deprition men jag har inte tagit något preparat för det, tyckte inte att jag behövde något och ville heller inte. Jag vet inte om det här kan ha något med det att göra. =/ När jag jobbar så har jag inga problem med att gå upp eller att lägga mig men jag känner att när jag kommer hem att jag är så trött så om jag blund för länge så somnar jag. =(

Snälla hjälp mig! Kom med något tips.

Svar

Hej Jag tror Du har rätt. Du är nog kanske nedstämd av att Du inte har ett jobb och kanske av något annat. Jag tycker Du ska gå och prata med någon, gärna en kurator eller psykoterapeut . Det finns alltid möjlighet att komma ur sådana här tillstånd när man inte orkar ta sig för något. Du bör få stöd i att ta Dig samman så att Du kan ta tag i Din situation få ett jobb och kanske en utbildning. På samma sätt som Du beskriver att Du inte tex orkar städa, är det nog med Din bristande ork att söka jobb och Din tro på Din egen förmåga att skaffa Dig ett jobb. Försök att öva Dig i hur Du ska prata med arbetsgivare om Dig själv på ett positivt sätt.
Jag tycker alltså att Du ska gå och prata med någon, men inte att Du ska ta mediciner i första hand.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar