Frågor och svar om regler och moral

3 Mar 2006, 12:00 135
Tjej, 15 år
Question


jag snattade en skiva en gång när jag var 14 år.. det var i en konsom affär och min pappa var med. det var första och sista gången jag snattade, och jag vet inte varför. jag vet verkligen inte varför jag gjorde de.. jag ångrar mig jättemkt och har måttjätte dåligt. min mamma och pappa blev jättebesvikna, men dem har ändå varit stöttande. även fast det känns som minpappa aldrig kommer förlåta mig. det blev en polisanmälan, men ingen böter eller straff. det hände när vi var på semester och eftersom ärendet skulle skickas till vår hemkomun blev de nog nåt fel. för vi fick aldrig kallelse till de. jag vet inte om jag har fått nån prick i registret, eller får alla de oc h de spelar ingen roll om man e under 15? hur länge kommer detta följa mig egentligen? och komme jag få ta körkort? vorde verkligen tacksam för svar, jag har äntat jätte länge men nte vågat fråga nån. tack,,

Svar

Hej Du behöver inte vara orolig för att Du skulle vara prickad på något sätt. Affären gjorde polisanmälan. Men antingen skickade polisen det aldrig vidare till socialtjänsten där Du bor. Eller så fick socialtjänsten det och bestämde sig för att ändå inte ta kontakt med Dig. Om de hade valt att kontakta Dig, hade det i så fall blivit ett samtal med Dig och Dina föräldrar för att försöka ta reda på om Du har några sociala problem som tex missbruk eller kriminalitet. Om man från polis och socialtjänst valt att inte gå vidare som i Ditt fall, finns ingenting i registren. Du kan lugnt ta Ditt körkort. Jag tror inte att Dina föräldrar är så arga på Dig att de inte kan förlåta Dig. Du kanske skulle prata med dem om att Du är rädd för det. Om Du inte törs det, kanske någon annan kunde hjälpa Dig att prata med dem.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar