Frågor och svar om självmisshandel

3 Mar 2006, 13:00 89
Tjej, 22 år
Question


Jag vill dö. i åttan hade jag problem och svalde tabletter och skar mig och allt möjligt. nu går jag i ettan på gymnasiet, och nu har det kommit tillbaka... det var bra i nian, förutom att jag fick social fobi.... jag har skurit mig och har ångest och är alltid deprimerad. den här gången är det så mycket värre än sist.... vad ska jag göra????

Svar

Hej Du behöver samtalshjälp under en ganska lång tid. Jag vet inte hur Du fick hjälp sist, men jag tycker Du ska gå i psykoterapi med psykodynamisk inriktning, alltså med en inriktning som inte bara går ut på att ändra Ditt skadliga beteende. En psykodynamiskt inriktad terapi går ut på att man får hjälp att ta reda på varför man gör så här och sedan kan förändra sitt beteende. Eftersom jag inte vet var Du bor, vet jag inte vilken terapeutisk hjälp som finns där. Jag tycker inte Du ska nöja Dig med att bara få medicin.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar