Frågor och svar om när någon dör

4 Mar 2006, 21:00 139
Annat, 0 år
Question


Hej, det är såhära att min bror som var 18år gick bort för lite drygt fyra månader sen i en överdos. jag mår så dåligt så jag vet inte vad jag ska göra. jag gömmer mina sorg inombords det vet jag redan om. men det känns så jobbigt nu efter ett tag. har en underbar pojkvän som jag tillbringar mesta tiden med, men det blir jobbigt iallfall! tankarna om honom kommer upp hela tiden. vad ska jag göra? prata med en psykolog gör jag redan men jag tycker inte att det hjälper något, jag får liksom inte ut någontnig utav det?! vore tacksam för svar.
/ lina

Svar

Hej!
Jag önskar att jag kunde ge dig tips på hur du kan minska din smärta men tyvärr finns det inte sådana. Du har drabbats av en stor och plötslig förlust och du sörjer din bror. Man brukar tala om sorge-"arbete". Det är alltså ett mycket svårt arbete att sörja någon som har stått en nära. Detta arbete går igenom olika faser och just nu verkar du befinna dig i den svåraste, när du börjar inse att din bror verkligen är borta. Det är fint att du har en pojkvän som stöttar dig men han kan varken ersätta din bror eller ta bort din smärta. Det kan inte heller din psykolog göra. De kan bara ge dig stöd, visa att de finns där för dig och lyssna på dig och det hjälper i sig. Det som du går igenom är alldeles normalt. Det kommer att ta tid innan smärtan blir hanterbar och den kommer att finnas kvar i någon form varje gång du blir påmind om din bror.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar