Frågor och svar om självmisshandel

4 Mar 2006, 21:00 117
Annat, 0 år
Question


Vet inte längre in eller ut.
Vissa dagar har jag ett sådant självförtroende och andra dag i botten och det påverkar mig i allt jag gör.
Det förstör mitt förhållande.
Eftersom jag inte vet vart jag själv har mig längre så är det svårt att ha ett förhållande.
Men jag vill inte att det ska ta slut älskar han över allting annat.
Vi har varit tillsammans i över 1 år nu och jag vill inget annat än att vara med han.

Jag tycker själv att jag är dum ibland och fattar inte varför jag gör vissa saker. När jag inte tycker om någonting jag gjort slår jag mig själv vissa gånger. För jag kan inte förstå varför jag gjorde så. Vad ska jag göra? Har redan gått hos en psykolog för andra orsaker och jag vet inte men mamma tycker att jag går runt på så många aggritioner osv. Vill inte hålla på så här längre. Vill kunna vara lycklig för det jag har och inte bli så lätt arg och irreterad som nu. Det gick bra ett tag att lugna ner mig men nu har det slagit över igen. :( Hjälp mig.!

Svar

Hej!
Du beskriver din situation som att du har svårt att tycka om dig själv och vila i det. Självförtroendet vacklar ibland hos alla människor, speciellt när man är i din ålder. Det verkar dock som att det är mer än så i ditt fall så att du t o m slår dig själv. Du skriver att det kändes bättre ett tag när du gick hos en psykolog. Ibland behöver man ta en runda till och det behöver inte innebära så många gånger till. Jag föreslår att du kontaktar din psykolog igen och tar upp att din situation har förvärrats igen så att ni tillsammans kan komma fram till vad du behöver för att kunna "lugna ner dig" igen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar