Frågor och svar om flytta hemifrån

22 Mar 2006, 15:00 226
Tjej, 14 år
Question


Heej jg är 14 år och vill flytta hemmifrån jag och min pojkvän har pratat mycket om att flytta ihop an är 16 år och bor i halmstad det skiljer ungefär 1,5h att åka tåg! Jag vill så gärna flytta ihop med honom han vill också att jag ska flytta ihop med mej. Men jag våga inte fråga mina föräldrar..Vad ska jag göra? Snälla hjälp mej!

Svar

Det kan vara spännande att tänka sig att flytta ihop med en kille. Men går det att genomföra? Vart ska Ni flytta? Kan Ni få hyra en bostad när Ni är så unga? Vem ska betala osv. Det finns många praktiska problem men också många andra. När man är 14 år behöver man fortfarande stöd av sina föräldrar. Det är också bra att ha hunnit mogna och flytta hemifån själv först innan man flyttar ihop med en kille.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar