Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

24 Mar 2006, 11:02 179
Annat, 0 år
Question


Hej jag är 19 år och för ett par månader sedan började jag snacka med en kille på internet
.. vi blev snabbt goda vänner och vi förstod tidigt att vi båda var väldigt intresserade av samma sak..
nämligen sex.. vi hade båda prövat de mesta..allt från vanlig sex till gruppsex.. trekant.. 2 tjjer och en kille..
vad som vi båda aldrig hade gjort var att ha trekant.. två killar och en tjej..
eftersom vi inte kände varandra sådär jätteväl så trodde vi inte att de skulle bli så konstigt..
Han trodde sig veta en tjej som var villig att ställa upp..
han lyckades med detta så.. förra veckan gjorde vi då detta..
MEN
de blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.. istället för att båda var fokuserade på tjejen..
så blev vi mer och mer tända på varandra.. och till slut så var hon inte delaktig längre..
vi kunde inte sluta att knulla varandra i gumpen.. vi höll på flera timmar..
så min fråga till dig är: Är jag normal?..
..
själv tycker ajg inte de.. jag menar.. jag var nästan homofod innan detta hände..
och jag vill inte vara bög.. eller bi för den delen .. snälla hjälp mig?!.. vad ska jag ta mig till..
jag både ånbgrar mig men samtidigt inte..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att nästan vara homofob som du uttrycker det i ditt brev handlar många gånger om att man har olika rädslor och föreställningar kring homosexualitet som skrämmer en. Och för att försöka komma så långt ifrån det som skrämmer en som möjligt så blir man negativt inställd till homosexualitet eller homofob om vi nu ska använda det ordet.

Även om man har den typen av föreställningar så kan man av olika anledningar hamna i situationer som får en att ovärdera det man tänkt och tyckt. I ditt fall så försatte du dig i en situation som väldigt konkret gjorde att du började fundera över vart du står när det gäller det här med homo-, och/eller bisexualitet, och det kan självklart kännas förvirrande och skrämmande till viss del.

Men många gånger är det så i livet att vi har uppfattningar som förändras när vi verkligen får uppleva det vi tidigare bara kunnat relatera till i fantasin. Och att kunna njuta av homosex även om man är och har varit heterosexuell hela sitt liv är inget som i sig är onormalt. Det är bara det att det inte är så vanligt att man hamnar i den situationen som du beskriver, och därför så är det heller inte så vanligt att man upptäcker att man även kan uppskatta sex med en av samma kön.

Jag kan inte ge dig svar på ifall du är bisexuell eller inte och om det här med homosex är något som du kommer att fortsätta med. Ibland kan det vara så att sex med en av samma kön är väldigt upphetsande under en period och sedan går man tillbaka till att ha sex med personer av motsatt kön utan att någonsin bli intresserad av homosex igen. Men det kan också vara så att man fortsätter att ha sex med personer av båda könen för att man helt enkelt har lust.
Så det enda rådet jag egentligen kan ge dig är att du bör följa din egen känsla. Det är inget fel med att ha sex med en av samma kön, lika lite som det är fel att ha sex med en av motsatt kön.
Kanske är det så att du just nu är inne i en väldigt experimentell period när det gäller sex och då därför tänjer på gränserna. Kanske kommer du med tiden att mer hitta vilken väg som är rätt för dig och endast ha sex med en och samma partner under lång tid.
Poängen är att varken du eller jag kan veta idag hur du kommer att känna det och vad du kommer att ha lust med, varför du helt enkelt får se tiden an. Så försök att följ din känsla och döm varken dig själv eller andra så länge som ingen kommer till skada. För sex mellan personer som är med på det är inte fel, oavsett vilket kön personerna ifråga har.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar