Frågor och svar om onani

24 Mar 2006, 12:00 211
Annat, 0 år
Question


Hej. ställde en fråga för ett tag sen.. fick aldrig nåt svar.. så ställer den igen. Jag undrar om det är normalt att runka av en annan kille (jag är inte bög men undrar endå), för en kompis säger att det är sjukt och att man är bög om man gör det.. Snälla svara!!

Ps. om man nu kan Runka av en annan hur gör man då för att det ska bli skönt för den man runkar av??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är inte sjukt att runka en annan kille. I yngre tonåren är det tvärtom relativt vanligt att man gör sina första sexuella erfarenheter ihop med sina kompisar av samma kön. Det betyder inte att man är homosexuell utan det har oftast istället med sexuell nyfikenhet att göra. Och eftersom man oftast känner sig mer trygg med sina kompisar än med nya partners så ligger det nära till hands att man börjar att testa på varandra. Det är långt ifrån alla som gör det, men det är så pass vanligt att det inte är något onormalt eller konstigt.

Hur man gör för att runka av någon annan kan du söka svar på bland våra frågor i databanken för den frågan är besvarad många gånger.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar