Frågor och svar om kärleksrelationer

25 Mar 2006, 18:00 141
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har ett stort problem som jag måste få hjälp med innan jag blir tokig.
Det är nämligen så att jag har en pojkvän som jag varit tillsammans med i tre år, för ett tag sen började jag tröttna lite o kände att allt vi gjorde gick på rutin, vi var som ett gift gammalt par, jag kunde lätt förutspå allt som vi skulle göra när vi träffades.
Han har heller aldrig varit spännande och överraskat mig, plus att han är ganska reserverad och tysstlåten och blyg, osjälvständig, vilket får mig o känna mig mer som en mamma för honom än hans tjej.
Min lösning på problemet var att ta ett uppehåll, som iofs inte funkar så bra eftersom han ändå ringer hela tiden.
Men det absoluta problemet är att jag några dagar efter jag bestämmt mig för ett uppehåll så träffade jag en annan kille genom min kompis, vi träffades alla tre ett par gånger och satt uppe hela nätterna o pratade om allt möjligt, sen så fick han mitt nummer och började ringa mig och det resulterade i att jag åkte dit och hälsade på honom själv.
I början så pratade vi bara för det mesta men sen slutade d med att vi hånglade, länge, i säkert 4-5 timmar, (mitt rekord!) men inget mer med det den dan iaf, sen så träffades vi några gånger till o sen hade vi sex, underbar sex! Nu har vi väll haft sex 5 gånger.
Efter vi hade haft sex första två gångerna så berättade han för mig att han hade herpes, jag fick panik! Nej tänkte jag det får inte vara sant jag trodde ju att jag blivit smittad till 100 % men jag gick och testade mig och det var grönt jag hade inte herpes! samtidigt så gjorde jag ett graviditetstest som sorgligt nog visade possitivt.
Jag vet ju inte ens vem som är pappan, om det är min pojkvän, eller min så kallade älskare eller vad man nu ska kalla honom.
Vem ska följa med och göra aborten?
Skulle ju kännas fel om jag bad pojkvännen att följa med om det nu inte ens är hans, nä fy f-n känner mig så dålig.
Det andra problemet är att jag nu har blivit kär i min älskare, som är Jugoslav och har en tjej från samma land och föräldrarna verkar vara väldigt involverade eller åtminstånde från tjejens sida. Föräldrarna ser det som att dom skall gifta sig och ringer honom dagligen och ber honom komma på middag lr vad sjutton det nu kan vara.
Jag mår så dåligt!
När jag är hemma hos honom så ser jag ju oxå en massa bilder på hon och han vart jag än i rummet vänder mig.
Jag står inte ut!!
Jag vet ju eller tror iaf att han tycker om mig, han kom till exempel igår ända till Södertälje från Huddinge bara för att träffas när jag var hemma hos en kompis o drack lite, fast han visste att han inte skulle få nått sex, så kom han ju ändå.
Då måste han ju bry sig lite iaf men jag tror inte att det räcker för att jag ska kunna sno honom och göra honom till min egen och ingen annans. Han vet nog om att jag vill mer än bara vara kompis, och påpekar hela tiden att jag måste vara stark och inte låta mig själv bli kär, och att det bara kommer att drabba mig själv sen, och att jag från första början visste hur det var, "jag skulle inte vara bra för dig" bla bla bla... och sen tjatar han om situationen hela tiden för att sen i andra sekunden säga att "vi skulle passa bra ihop" "du är en sådan tjej som jag skulle kunna fastna för" "jag mår så bra o känner mig så avslappnad med dig" osv.. Jag känner mig allmänt förvirrad och vet inte vad jag ska göra. Hur ska jag få honom att bli mer än min älskare? Kommer det ens att gå. Hur får man en kille att bli upp över öronen förälskad? Går det ens? Eller vill jag ens, eller är jag bara förvirrad för att jag helt plötsligt får uppmärksamhet av någon annan?
Jag vågar inte erkänna att jag är kär heller för att jag är rädd att skrämma iväg honom helt eftersom han kanske inte känner samma, om han nu skulle känna som jag så verkar det iaf omöjligt pga hans tjejj, som jag personligen inte tror att han älskar så värst för då skulle han väll inte vara en otrogen skit? eller?
Han är rolig, charmig, söt, spännade, och överraskande allt som jag letar efter hos en karl! Samtidigt som han oxå kan vara en otrogen skitstövel mot sin tjej. Han är ett mysterium för mig. En labyrint jag inte vet hur jag ska hitta ut ifrån. Behöver lite vägvisning! En karta kanske...

Tack på förhand / Förvirrad

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du har hamnat i en rörig situation som det krävs lite tanke för att du ska hitta rätt i.
Det första du bör försöka hantera är din graviditet. Om du är säker på att du vill göra abort så ta kontakt med kvinnokliniken på ditt sjukhus och mitt råd är att du tar hjälp av någon vän eller nära anhörig som kan stötta dig. För under rådande omständigheter verkar det inte som om någon av dessa killar skullle kunna utgöra ett stöd för dig, och då en abort upplevs som väldigt jobbig av de flesta så bör du i första hand tänka på dig själv i detta läget och hitta någon som kan stötta dig utan att det blir ytterligare komplicerat. För så länge som du inte vet vem det är du blivit gravid med så blir det sannolikt tämligen komplicerat om du ska förlita dig på någon av killarna.

När det sedan gäller din relation till både ditt ex och den nuvarande killen så låter det som om du njuter mer av den uppmärksamhet och det sex som du får av den här killen än att du verkligen vill ha en relation med honom. Om man som du har levt i en relation under en längre tid där man känt sig som sin partners förälder så är det självklart lätt att känna både glädje och upprymdhet när man träffar någon som är tvärtemot allt det där. Det behöver ju i sig inte betyda att det är rätt kille för en, utan en långvarig relation bör ju bygga på mer än så. Och enligt ditt brev så verkar det inte finnas den typen av känslor mellan er då du ger uttryck för att du faktiskt inte är så förtjust i hans personlighet då han faktiskt är otrogen mot sin tjej och ändå "varnar" dig för att bli kär i honom då han inte vill ge något mer än det ni har just nu. Och att försöka få någon att falla för en för dumpa sin partner är sällan någon lyckad lösning om det är ett mer ärligt och varaktigt förhållande man är ute efter.
Så, det är sannolikt inte dessa egenskaper du söker hos en långvarig artner hur charmig och spännande han än är.

Så, fundera över om det inte är mer det nya och spännande som du faller för än killen i sig. Om det är så, är inte lösningen att gå tillbaka till ditt ex. För uppenbarligen så saknar du något hos honom som du funnit hos den här nya killen. Så, kanske handlar det om att du ska dra nytta av dina erfarenheter och se att du söker någon som ger dig mer tillbaka än ditt ex gjorde, men samtidigt någon som är beredd att satsa på dig lika mycket som är beredd att satsa på honom, och då kan du gå vidare med mer kunskap om dig själv som du kan försöka handla efter i fortsättningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar