Frågor och svar om olika former av sex

26 Mar 2006, 11:00 476
Kille, 13 år
Question


Hej , Jag har ett problem jag vill så gärna att min syster eller mamma ska smiska mej . Jag har fantiserat om dom men jag vågar inte gå fram till mamma och säga att jag vill att hon smiskar och har sex med mej. Så jag går och fantiserar om massa saker som att jag blir våldtagen . Är det nåt fel på mej tacksam för svar.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När man är i tidiga tonåren och börjar komma i puberteten så är det inte ovanligt att man har en massa sexuella fantasier. Att tänka sexuella tankar om sin mamma eller syster är därför inte helt ovanligt, eller att man fantiserar om att bli våldtagen, men i det läget är det viktigt att man gör klart för sig själv gränsen mellan fantasi och verklighet.

Att ha någon form av sexuell relation med sin syster eller mamma är inte bara olagligt, det är dessutom inte bra för ens psykiska hälsa då det inte är en typ av relation man ska ha med sina närmaste släktingar. Så, du kan ha dina fantasier ifred utan att känna dåligt samvete, men att be din mamma smiska dig och ha sex med dig i verkligheten är något du inte ska göra. Samma sak med fantasin om att bli våldtagen. Den fantasin kan du ha för dig själv och bli upphetsad av, men utsätt dig inte för situationer där fantasin kan bli verklighet för att bli våldtagen i verkligheten är något fruktansvärt för alla som varit med om det så det är en stor skillnad mellan fantasi och verklighet.

Så, det är inget fel på dig som har dom här fantasierna för det är inte ovanligt att man har som tonåring (även vuxna kan fantisera om att bli våldtagna osv), men skilj på fantasi och verklighet och försök inte att göra verklighet av denna typen av fantasier för det skulle skada både dig själv och andra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar