Frågor och svar om otrohet

28 Mar 2006, 16:00 138
Annat, 0 år
Question


Min pojkvän har varit otrogen med min bästa kompis, och jag mår väldigt dåligt nu. Dom har inte pratat med mig om det så mycket, utan jag har fått fråga allt själv om vad som hänt. Dom tror att jag förlåtit och glömt allting, och fortsätter allt som inget har hänt. Jag mår väldigt dåligt av det som hänt och har blivit jätte rädd, känns som om alla hatar mig och klarar inte av att vara där det är mycket folk, för jag får panik, känner mig rädd och tror jag ska svimma.. Känns även som om alla tittar och viskar om mig, fast jag är säker på att det inte är så.. Jag har det även ganska jobbigt hemma, föräldrar som inte bryr sig..
Kram!

Svar

Hej,

När det gäller din pojkvän och bästa kompis tycker jag att du ska försöka att prata med dem om det som hänt och hur det drabbat dig. Kom ihåg att det är de som har gjort fel och inte du. Det är inte okej att de har behandlat dig så här och du borde fundera över vad du vill ha för sorts relation till dem i framtiden.

Du skriver att du får panik när du är bland folk och att du tror att du ska svimma. Det tycker inte så bra. Jag tycker att det verkar som om det bottnar i något annat än det som hänt mellan din pojkvän och din kompis. Det kan till exempel vara att du känner att du har det jobbigt hemma med dina föräldrar, som du själv skriver. Jag tycker att du borde ta kontakt med någon vuxen som du kan prata med om det här, till exempel kuratorn i skolan eller kuratorn på ungdomsmottagningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar