Frågor och svar om regler och moral

29 Mar 2006, 16:00 103
Annat, 0 år
Question


Mina föräldrar låter mig knappt vara ute på kvällarna (vara hos min pojkvän). Jag ska vara hemma vid nio senast på Fredar och Lördagar, åtta på sön-torsdagar.
Och jag är alltid hemma på dagarna. Och i hela mitt har jag haft förtroende från dem, varför ska det ta slut nu, bara för att jag skaffat pojkvän, han är 16, jag 14 snart 15.
När jag var nio, skulle jag vara hemma 6.
Hur ska jag få dem att låta mig vara hos honom senare, i alla fall på helgerna?
Försökt pratat med dem, men lyckas aldrig speciellt bra.
Har mariotet av föräldrar regler om att deras barn ska vara hemma så tidigt? Vid vilken tid är det vanligast?

Svar

Tider för när ungdomar ska vara hemma varierar naturligtvis men jag tycker att nio på helgerna låter tidigt. Även om du inte tycker att det är så lätt att prata med dina föräldrar är nog en diskussion med dem om det här det bästa sättet för att få vara ute längre. Försök att prata om vad de har för anledning till att du har de här tiderna och försök att visa att du är mogen nog att prata om det här och att kunna förhandla med dem om dina tider. Du kanske kan få utöka tiden lite i taget? Ni kan komma överens om att du får en senare tid om du visar att du kommer hem i tid under en viss period. Då kan du visa att du att du håller tiden och kan ha fortsatt förtroende från dina föräldrar. Jag tycker också att du ska låta dina föräldrar träffa din pojkvän, om de lär känna honom lite är det större chans att de utökar tiden när du är där. Då kanske även din pojkvän kan komma hem till dig och då kanske han får stanna lite längre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar