Frågor och svar om kondom

8 Apr 2006, 14:00 153
Tjej, 15 år
Question


Hej jo jag e en tjej på 15år å min pojkvän vill inte visa att han köper kondomer finns de något sätt att inte visa sig och sig inte att gå till ungdomsmotagningen. Snälla jag behöver veta...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det går att köpa kondomer via nätet om man nu tycker det är väldigt pinsamt att köpa på annat sätt.
Men samtidigt så kanske du och han borde prata om det här. För om ni känner er mogna att ha sex med varandra så kanske man borde vara mogen nog att våga skaffa kondomer.
Prata med din pojkvän om det här och kanske är lösningen att ni går tillsammans till ungdomsmottagningen och får kondomer där, för det här med att skydda sig är ju en gemensam sak om man har sex tillsammans. Det är ju inte bara en persons ansvar och kan man då göra det tillsammans så skapar man också oftast mer förtroende mellan varandra och det är ju något som är viktigt i alla relationer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar