Frågor och svar om Ångest

26 Apr 2006, 17:02 102
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en vanlig kille på 20 år som har ett stort problem som jag börjar tröttna på. Jag lever med nästan konstant ångest, utan att ha en aning om varför. Jag behöver inte ens ha gjort något "dumt" så att säga för att känna av ångesten och jag har inte problem hemma eller på jobbet.
Det här har hållt på i stort sett alla mina ungdomsår och det börjar bli väldigt jobbigt eftersom jag känner att det påverkar mina relationer till vänner och familj.
Jag blir helt enkelt passiv och asocial, men jag känner mig inte direkt deprimerad. Dom dagarna jag inte känner av ångesten är jag väldigt uppåt och social, då mår jag ungefär som jag skulle vilja känna mig dagligen. Jag är inte intresserad av att gå till någon psykolog eller käka lycko-piller för att lösa detta utan jag skulle vilja ha råd och tips för att ta tag i det själv.

Svar

Hej Det är svårt att bara ge Dig ett råd utan att veta mer om Dig. Du skriver att Du själv vill ta tag i situationen. Då måste Du fundera över vad som kan tänkas oroa Dig när Du får ångest eller vad skom Du kan tänkas vara rädd för. Vad Du också kan göra är att försöka stämningen Du hamnat i genom att pressa Dig till att göra något bra, något som kan göra Dig litet uppåt. Om inte det här hjälper, skulle jag rekommendera Dig att söka en terapeut som Du kan prata mer med om de här sakerna.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar