Frågor och svar om självmordstankar

2 May 2006, 10:00 104
Tjej, 15 år
Question


Jag har svårt att öppna mig för folk. Jag går hos en kurator och snackar, lite då och då. Men jag kan inte säga allt till henne, det går inte bara. Jag mår verkligen dåligt, och känner att jag behöver hjälp, men hur ska jag kunna få hjälp när jag inte kan öppna mig för folk? Jag har mått dåligt ett bra tag nu, och jag känner att jag inte pallar längre. Jag skadar mig själv ibland, och kan inte sluta, jag har också självmordstankar som bara min närmsta kompis vet om. Jag har blivit sämre i skolan och jag har dessutom tappat intresset för saker, ingenting är roligt längre. Vad ska jag göra?

Svar

Jag tycker Du ska tala om för Din kurator autt Du behöver mer hjälp. Kanske skulle det hjälpa om Du gick dit flera dagar i veckan. Jag vet ju inte om det är hos en skolkurator eller på BUP- barn och ungdomspsykiatrin Du går. Om det är en skolkurator, kanske hon kan ordna att Du istället får gå på BUP flera gånger i veckan. Det är mycket viktigt att Du kan tala med någon om att Du har självmordstankar. Du behöver verkligen hjälp och någon måste få chansen att bryta sig in bakom Din fasad och hjälpa Dig att få tillit till andra. Ge det en chans kanske måste Du i psykoterapi. Be Din kurator remittera Dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar