Frågor och svar om skilsmässa

5 May 2006, 11:00 152
Tjej, 16 år
Question


Hej! mina föräldrar har varit skilda i ca 3 år nu men jag bhöver någon att prata med..... har försökt med mina kompisar men domm fattar inte... så nu undrar jag hur kan jag få tag i någon som är runt 15-20 år som har skilda föräldrar som jag kan prata med???????????? tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man vill träffa andra som har varit med om samma saker som man själv, så får man försöka leta på olika sätt. Tex så kan du använda våra forum för att komma i kontakt med andra i din ålder som också varit med om att deras föräldrar skilt sig. Man kan också starta en grupp på tex sin skola genom att sätta upp en lapp på anslagstavlan om tid och plats sedan får man se om några dyker upp.
Man kan få försöka några gånger innan man hittar andra som är intreserade av att prata om det här, men med tanke på hur många ungdomar det är som har erfarenhet av skilsmässor och hur många som skriver hit om sina tankar, så borde du kunna nå fram om du går ut på forum eller i skolan och talar om vad du söker.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar