Frågor och svar om misshandel

5 May 2006, 11:00 149
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Det är såhär. Jag går Barn&Fritidsprogrammet, andra året. Vi pratar just nu mycket om mänskliga rättigheter. Härom dagen såg jag dokumentären "Det handlar om ett barn" på 4 an. Det grep tag i mig och jag insåg att jag måste göra min röst hörd. Jag vill hjälpa barn&ungdomar som har det svårt.
Nu funderar jag på hur jag ska gå vidare. Finns det kanske någon organisation som man kan jobba för? Vara brevvän till tjejer/killar som vill prata/skriva med någon? Någon som är i deras egen ålder.

Jag vill hjälpa till. Inte för att jag tycker synd om dom men för det ger också mig erfarenheter och gör så att jag känner mig meningsfull och värdefull.

Tack på förhand.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du känner att du vill göra en insats i dom här sammanhangen så kan du tex vända dig till Röda Korset som har något som heter jourhavande kompis. Du kan också vända dig till BRIS och berätta att du vill göra något och höra om dom har några idéer.
Du kan också prata med tex kuratorn på din skola och höra ifall ni skulle kunna starta något projekt på din skola som lyfter upp den här typen av frågor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar