Frågor och svar om missnöje och bråk

7 May 2006, 10:00 91
Tjej, 17 år
Question


Heeej ja har skrivit flera gånger men inte fått något svar . Jag har varit tillsamsn me min kille i 13 månader nuu . och vårat förhållande har varit upp och ner . är det inte jag som sårar han så sårar han miiig . jag älskar värkligen han , men han har tagit avstånd från mig helt :(:(:( . vi träffas inte lika mkt längre lr pratar me varan . å har ingen närhet med varandra . jag vet inte vad ja ska göra jag frågar hela tiden vad som är fel . jag älskar han värkligen . men ja får ingen kärlek till baka men ändå säger han att han älskar miiig . :(:(:( vad ska jag göra ???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man är missnöjd i sitt förhållande och känner att man inte får det man önskar så finns det oftast bara två vägar att gå. Antingen lämnar man förhållandet för att man inte ser någon möjlighet att det ska förändras, eller så lägger man energi på att jobba på förhållandet. Om man älskar personen och inte vill ge upp utan jobba på en förändring så måste man börja med att vara tydlig med det gentemot sin partner så partner. För ska man förändra en relation så kan man inte göra det själv utan det krävs att båda är med på det och är beredda att satsa för att det ska kunna bli någon ändring.

Så börja med att prata med din kille om att du vill ha en förändring där du vill att ni ska visa mer kärlek för varandra och kunna lite på varandra istället för att göra varandra illa och såra varandra. Säg att ni båda måste vara med på att jobba på detta om det ska kunna funka och sedan får du höra vad han vill och tycker. Är ni överens om att försöka så får ni jobba tillsammans för att göra dom förändringar som ni vill ha. Är ni inte överens eller om han inte är intresserad så har du nog inte så mycket att hoppas på.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar