Frågor och svar om kärleksrelationer

21 May 2006, 14:00 207
Annat, 0 år
Question


Hej jag har träffat en tjej på internet.. nu har vi pratat och vi gillar verkligen varnadra. men sen så har det gått lite för fort fram med gulligullandet så att säga...

vi har bestämt oss för att vi ska träffas typ snart inom kort...men då är jag rädd för attd et ska bli helt fel. för när man pratar på internet så kan vågar man mer och använder kärleksfullare ord. Nu när vi träffas i verkligheten så kommer allt det bli så konstigt.

Hur ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är som du säger ganska vanligt att man vågar att uttrycka mer känslor över Internet, varför första mötet öga mot öga, kan kännas väldigt nervöst. Det enda råd jag kan ge dig är att tänka på att ni sannolikt känner er lika nervösa och att ni båda är lika ovana i situationen. Ibland kan det hjälpa att faktiskt prata om det direkt för då bryter man isen och det brukar vara bli mer avslappnat efter att man "erkänt" för varandra att man är nervös. För det är sällan som man bara fortsätter från där man var på nätet, utan det kan ta lite tid innan man kommit dit med varandra när man träffas personligen. Så var inte rädd för att berätta för henne att du känner dig nervös när ni träffas. Sannolikt kommer hon då också att berätta att hon känner likadant, och då brukar det kännas bättre för båda och man kommer vidare i samtalet.

Sist vill jag bara påpeka att det alltid finns en risk med att möta personer man träffat på Internet då dom inte alltid är den som utger sig för att vara. Det finns många personer med onda avsikter som försöker få kontakt med yngre människor på nätet, varför man alltid ska vara försiktig. Så när man träffas första gången ska man se till att man gör det någonstans där det finns andra människor runt omkring, som tex på ett café eller liknande. Skulle det visa sig att det dyker upp en äldre person eller någon man inte alls väntat sig, så ska man aldrig följa med den personen någonstans överhuvudtaget, oavsett vad han/hon säger. Om du man följer dom här enkla råden så ska man kunna dejta och mötas över Internet utan risk.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar